luni, 8 februarie 2010

Pui cu mere si sos de sampanie

Daca va doriti o reteta romantica, rapida si foarte delicioasa, atunci alegeti puiul cu mere si sos de sampanie. Sofisticat, rafinat, incredibil de aromat, puiul cu mere este o reteta "de cucerit". Este foarte simpla, iar aroma finala a acestui preparat va fi incantatoare. Nu veti regreta daca o veti incerca!

Ingrediente:
-5 pulpe de pui (sau cate doriti)
-un mar dulce - acrisor foarte aromat
-150 ml sampanie demiseaca
-sare, piper, ardei iute uscat
-cimbru
-coaja de portocala razuita

Spalati pulpele de pui, asezati-le intr-o tava unsa cu ulei. Stropiti pulpele de pui cu sampanie. Presarati condimentele peste pulpele de pui. Taiati marul in felii, scoateti samburii si aranjati-le langa pulpe.

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.

Dupa aproximativ 40 de minute, scoteti folia si continuati sa coaceti pana cand se rumenesc pulpele.

Cand sunt bine rumenite, scoateti tava si lasati sa se raceasca putin la temperatura camerei.

Se servesc calde cu garnitura de mere coapte si sosul de sampanie.

Pofta buna!