Salata de pui cu portocale este un adevarat deliciu de iarna. Portocalele zemoase dau un plus de savoare unei simple salate de pui, iar dressing-ul special, bazat pe suc de portocale si condimente, aromatizeaza subtil intreaga salata.
Ingrediente:
-un piept de pui taiat fasii si tras la tigaie
-cateva fasii de ardei
-putina ceapa rosie trasa la tigaie
-salata iceberg
-cateva masline negre
-2 portocale
Carnea de pui se trage la tigaie si apoi se raceste in frigider. La fel si ardeiul si ceapa.
Taiati salata si amestecati-o cu legumele intr-un bol.
Taiati o portocala in cubulete, apoi adaugati-o in salata.
Scoateti samburii maslinelor negre, tocati-le si adaugati-le si pe ele. Puneti carnea de pui si ceapa si amestecati.
Faceti marinata de portocale: presarati putin piper, ardei iute, coaja rasa de portocala si anason(optional).
Adaugati o lingura de ulei de masline si sucul de la cea de-a doua portocala.
Amestecati bine.
Turnati marinata peste salata si amestecati de cateva ori.
Aranjati salata intr-un platou.
Serviti imediat! Parfumata si racoritoare!
Pofta buna!