Spanacul este foarte sanatos, fiind o sursa importanta de minerale, vitamine, aminoacizi. Spanacul se recomanda a se consuma crud sau preparat termic foarte putin, pentru a-si pastra cat mai multe din proprietati. Spanacul intareste sistemul imunitar, are rol nutritiv, fortifiant, detoxifiant si remineralizant de mare valoare.
Reteta de spanac cu ciuperci este foarte simpla si poate fi o alegere inspirata pentru zilele de post.
Ingrediente:
-un kg de spanac proaspat
-o ceapa mica
-2 catei de usturoi sau cati doriti
-500 gr de ciuperci proaspete
-100 gr suc de rosii
-putin ulei de masline
Mai intai spalati spanacul in mai multe ape, apoi il puneti intr-o oala doar cu apa care ramane pe frunze. Lasati-l sa se caleasca cateva minute la foc mare.
Caliti ceapa tocata si usturoiul in putin ulei de masline.
Curatati, spalati si tocati ciupercile.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ciupercile.
Dupa ce s-a calit si ciupercile, adaugati spanacul calit putin.
Adaugati si sucul de rosii, amestecati, potriviti de sare si piper.
Lasati sa mai fiarba vreo 2-3 minute, apoi opriti focul. Este foarte important sa nu preparati termic spanacul prea mult timp.
Se serveste imediat.
Pofta buna!