Bucataria traditionala romaneasca este un izvor nesecat de "comori culinare" , pe care va invit sa le descoperiti, sa le savurati si sa incepeti sa le apreciati la adevarata lor valoare . Reteta de cartofi taranesti este atat de simpla, dar atat de aromata, incat sunt convinsa ca va va face sa va simtiti mandri de traditiile noastre autohtone.
Ingrediente:
-cativa cartofi (depinde cati membri aveti la masa)- 6 cartofi medii in cazul de fata
-kaiser afumat sau costita sau muschi afumat (ideal ar fi sa aiba putina grasime)-200 gr
-2 catei de usturoi
-sare, piper
-boia (optional)
Spalati cartofii, curatati-i de coaja si apoi tatiati-i cubulete.
Puneti apa la fiert. Taiati kaiserul afumat in fasii subtiri.
Adaugati o lingurita de sare in apa clocotita si apoi cubuletele de cartofi.
Lasati cartofii sa fiarba la foc mare cateva minute. Verificati-i cu o furculita: sa intre usor furculita, dar cartoful sa ramana intreg, sa nu se sfarame. Nu trebuie sa fie complet fierti, pentru ca ii veti praji impreuna cu sunculita. Scurgeti cartofii intr-o strecuratoare si lasati-i acolo pana cand se caleste kaiserul.
Puneti putin ulei la incins, adaugati costita si usturoiul macinat si lasati-le sa se calesca, amestecand mereu.
Cand s-a topit aproape toata grasimea, dar inca nu sunt foarte rumenite fasiutele de kaiser, adaugati si cartofii fierti si scursi bine.
Presarati piper si boia peste ei.
Amestecati bine si lasati totul pe foc, aproximativ 5 minute.
Se servesc fierbinti cu salata.
Sunt excelenti si ca garnitura la friptura.
Pofta buna!
-cativa cartofi (depinde cati membri aveti la masa)- 6 cartofi medii in cazul de fata
-kaiser afumat sau costita sau muschi afumat (ideal ar fi sa aiba putina grasime)-200 gr
-2 catei de usturoi
-sare, piper
-boia (optional)
Spalati cartofii, curatati-i de coaja si apoi tatiati-i cubulete.
Puneti apa la fiert. Taiati kaiserul afumat in fasii subtiri.
Adaugati o lingurita de sare in apa clocotita si apoi cubuletele de cartofi.
Lasati cartofii sa fiarba la foc mare cateva minute. Verificati-i cu o furculita: sa intre usor furculita, dar cartoful sa ramana intreg, sa nu se sfarame. Nu trebuie sa fie complet fierti, pentru ca ii veti praji impreuna cu sunculita. Scurgeti cartofii intr-o strecuratoare si lasati-i acolo pana cand se caleste kaiserul.
Puneti putin ulei la incins, adaugati costita si usturoiul macinat si lasati-le sa se calesca, amestecand mereu.
Cand s-a topit aproape toata grasimea, dar inca nu sunt foarte rumenite fasiutele de kaiser, adaugati si cartofii fierti si scursi bine.
Presarati piper si boia peste ei.
Amestecati bine si lasati totul pe foc, aproximativ 5 minute.
Se servesc fierbinti cu salata.
Sunt excelenti si ca garnitura la friptura.
Pofta buna!