Ingrediente:
-rigatoni
-piept de pui depielitat si dezosat
-o lamaie
-o lingura de unt
-o lingura de ulei de masline
-100 ml vin alb sec
-100 ml smantana (de preferat lichida)
-100 ml smantana (de preferat lichida)
-1-2 catei de usturoi (optional)
-cascaval (am folosit o specialitate italiana Asiago)
-busuioc proaspat
-sare, piper, oregano uscat
Fierbeti pastele "al dente". Scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.
Pregatiti sosul alb de lamaie. Incingeti uleiul, topiti untul.
Adaugati usturoiul macinat.
Taiati puiul in fasii si adaugati-le in tigaie. Adaugati vinul si lasati sa fiarba la foc mic.
Adaugati coaja rasa de lamaie (o lingurita) si sucul de la o lamaie. Presarati putina sare si piper.
Continuati sa caliti puiul pana cand se albeste pe toate partile. Adaugati smantana.
Adaugati rigatoni "al dente", amestecati si continuati fierberea inca vreo 2 minute. Presarati oregano uscat.
Stingeti focul si adaugati cateva linguri de cascaval razuit.
Amestecati pana se topeste cascavalul.
Puneti pastele in vase ceramice termorezistente, presarati branza Asiago din belsug si dati la cuptor. Se gratineaza la 200 de grade Celsius, in aproximativ 10 minute.
Scoateti vasele ceramice din cuptor si lasati-le cateva minute sa se raceasca inainte sa le serviti (sunt extrem de fierbinti).
Decorati cu frunze proaspete de busuioc si serviti.
Delicioase!
Pofta buna!
-cascaval (am folosit o specialitate italiana Asiago)
-busuioc proaspat
-sare, piper, oregano uscat
Fierbeti pastele "al dente". Scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.
Pregatiti sosul alb de lamaie. Incingeti uleiul, topiti untul.
Adaugati usturoiul macinat.
Taiati puiul in fasii si adaugati-le in tigaie. Adaugati vinul si lasati sa fiarba la foc mic.
Adaugati coaja rasa de lamaie (o lingurita) si sucul de la o lamaie. Presarati putina sare si piper.
Continuati sa caliti puiul pana cand se albeste pe toate partile. Adaugati smantana.
Adaugati rigatoni "al dente", amestecati si continuati fierberea inca vreo 2 minute. Presarati oregano uscat.
Stingeti focul si adaugati cateva linguri de cascaval razuit.
Amestecati pana se topeste cascavalul.
Puneti pastele in vase ceramice termorezistente, presarati branza Asiago din belsug si dati la cuptor. Se gratineaza la 200 de grade Celsius, in aproximativ 10 minute.
Scoateti vasele ceramice din cuptor si lasati-le cateva minute sa se raceasca inainte sa le serviti (sunt extrem de fierbinti).
Decorati cu frunze proaspete de busuioc si serviti.
Delicioase!
Pofta buna!