Un vis exotic va intampina in farfurie, pentru a va bucura de un mic moment de rasfat.
Ingrediente:
-un pachet de aluat fraged pentru tarta
-o cutie de ricotta
-200 gr amestec de fructe exotice uscate
-esenta de vanilie
-2 linguri de zahar brun sau fructoza
-2 oua
-coaja razuita de portocale
Bateti ouale si amestecati-le cu ricotta, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala rasa (eventual si sucul unei portocale).
Adaugati si fructele uscate.
Intindeti aluatul in tava, intepati-l cu o furculita si apoi turnati compozitia de branza peste el.
Coaceti la 180 de grade, 30-40 de minute.
Cand e gata rumenita, scoateti tarta din cuptor si presarati fulgi de migdale peste ea.
Se serveste rece sau la temperatura camerei.
Este delicioasa. Poate sa inlocuiasca chiar si traditioanala pasca (pentru cei care nu au prea mult timp de gatit).
Gustul ei parfumat-racoritor, cu nuante discrete de vanilie, va ofera un mic rasfat la fiecare inghititura.
Este ideala ca desert romantic sau mic dejun alaturi de o cafea sau un suc de portocale.
Pofta buna!