Tarta de mere este ideala pentru un desert rapid, deoarece se poate servi calda, abia scoasa din cuptor, asortata de o inghetata de calitate (care se va topi spectaculos peste merele aburinde), sau rece, de la frigider, simpla sau cu frisca.
Ingrediente:
-un pachet de aluat fraged de tarte
-2 mere golden
-2 linguri de zahar brun
-o lingurita de scortisoara(optional)
-3 linguri fulgi de migdale
Aranjati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Intepati aluatul cu o furculita.
Taiati merele felii subtiri si asezati-le peste aluat.
Presarati zaharul si scortisoara si introduceti tava in cuptor.
Se coace la 180-200 de grade (functie de tipul de aluat, scrie pe pachet), timp de aprox. 30 de minute.
Cand e gata, scoateti tava si presarati fulgii de migdale.
Se serveste atat calda , dar si rece.
Simpla sau cu inghetata, frisca sau diverse sosuri, tarta cu mere este un desert delicios si reconfortant.
Pofta buna!