Ingrediente:
-500 gr de faina integrala cu seminte
-300 ml apa calduta
-o jumatate de pachet de drojdie uscata
-1-2 linguri de ulei de masline
-o lingura de otet de mere
-un praf de sare
-boia dulce
Amestecati faina cu drojdia uscata.
Adaugati treptat apa calduta si framantati pana obtine un aluat elastic. Adaugati uleiul si otetul si continuati sa mai framantati cateva minute.
Aluatul trebuie sa fie nelipicios si usor elastic. Este destul de maleabil si moale. Nu trebuie sa-l intariti foarte mult, deoarece nu va creste foarte bine.
Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca aproximativ o ora.
Cand aproape s-a dublat in volum, e gata de preparare.
Impartiti aluatul in mai multe bilute, intindeti-le si pudrati-le cu boia. Cand intindeti bilutele aveti grija sa pudrati bine cu faina suprafata de lucru si facaletul. Presarati faina si peste aluat, ca sa se intinda mai usor si sa nu se prinda de facalet.
Apoi strangeti fiecare disc in forma de bila. Asezati chiflele in tava, lasati-le sa mai creasca aproximativ 30 de minute inainte de le introduce la cuptor.
Ungeti chiflele cu putina apa inainte sa le dati la cuptor. Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se coc la 200 de grade Celsius primele 10 minute si apoi la 180 de grade inca 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Si acum o sectiune pufoasa si colorata.
Pofta buna!
Se coc la 200 de grade Celsius primele 10 minute si apoi la 180 de grade inca 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Si acum o sectiune pufoasa si colorata.
Pofta buna!