miercuri, 7 aprilie 2010

Dorada la cuptor cu masline si capere

Dorada regala este un peste delicios, iar aceasta reteta la cuptor este foarte simpla si deosebit de aromata. Sosul tomat cu masline verzi si capere aduce o nota meridionala preparatului.
Parfumul discret de lamaie da o nota de prospetime si un plus de aroma doradei la cuptor. Este o reteta ideala pentru toti cei ce vor sa gateasca rapid ceva usor si delicios, pentru toti cei ce vor sa manance sanatos si dietetic.

Ingrediente:
-o dorada regala proaspata
-masline verzi(15-20 bucati)
-3 linguri de capere
-o lamaie
-sos tomat
-ulei de masline
-sare, piper
-ierburi aromatice (oregano, cimbru, busuioc)

Spalati pestele, condimentati-l atat pe interior cat si pe exterior cu sare si piper. Ungeti o tava cu ulei de masline, asezati dorada pe mijloc. Presarati ierburi aromatice , dupa preferinte. Stoarceti o jumatate de lamaie peste dorada.

Adaugati maslinele si caperele. Puneti si o jumatate de cana de apa in tava.

Coaceti la 180 de grade, acoperit cu o folie de aluminiu in primele 20 de minute.

Scoateti folia, adaugati sosul tomat si mai lasati in cuptor inca 10 minute, pana cand pestele este usor rumenit.

Se serveste imediat, cu salata si garnitura de cartofi fierti sau orez.

Pofta buna!