joi, 8 aprilie 2010

Dorada prajita cu sos de iaurt si menta

Dorada regala este un peste marin, raspandit in apele Mediteranei si Atlanticului.
Dorada prajita este o reteta usoara, simpla, dar deosebit de gustoasa. Inegalabila combinatie de peste prajit cu sos de lamaie, iaurt si menta va aduce o experienta culinara cu parfum de vacanta in Grecia, un adevarat festin pescaresc cu care veti delecta toata familia.

Ingrediente:
-3 dorade proaspete bine curatate si spalate
-faina
-ulei de masline
-sare
-iaurt
-menta verde
-o lamaie
-salata verde si rosii
Mai intai spalati bine pestii si lasati-i sa se scurga.

Apoi presarati sare atat in interiorul doradelor, cat si pe exterior, si lasati-le aprox. 20 de minute sa se sareze.

Crestati fiecare dorada, treceti-o prin faina si prajiti-o in ulei de masline.

Lasati focul la mediu spre mic, pentru ca dorada sa se patrunda bine. Dupa 5-6 minute, intoarceti-o pe cealalta parte. Este gata cand e bine rumenita pe ambele parti.

Transferati dorada in farfurie si stropiti-o cu suc proaspat de lamaie cat e inca fierbinte. Va capata o minunat aroma, iar crusta nu se va usca.
Sosul de iaurt si menta se realizeaza prin amestecarea iaurtului (150 ml) cu un praf de sare, o lingurita ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de menta verde tocata fin.

Turnati sosul peste dorada in momentul servirii. Serviti dorada cat e inca destul de fierbinte.
Asezonati cu o salata de legume proaspete , stropite cu ulei de masline extravirgin si putin suc de lamaie si veti avea o minunata excursie culinara pe malurile Mediteranei.

Pofta buna!