Carnea de miel fripta pe gratar pana capata o culoare si o mireasma uluitoare este delicat atinsa de un voal de mustar de Dijon si apoi imbracata in mantia de pesmet, plante aromatice si parmezan. Rezultatul este de mare clasa: carnea aromata si suculenta contrasteaza elegant cu stratul crocant exterior. Un gust "crispy" delicios, o explozie de arome la fiecare inghititura, o experienta noua, ce merita incercata (mai ales ca Pastele dureza trei zile si poate vreti sa mai diversificati retetele clasice).
Ingrediente:
-2 felii de pulpa de miel dezosata
-o bucata de paine intarita(sau 5 linguri de pesmet)
-patrunjel verde, marar, menta proaspata, cimbru, coriandru (sau ce plante aromatice preferati)
-o lingura mustar de Dijon
-sare, piper, boia
-2 linguri de parmezan razuit
Amestecati painea uscata cu plantele aromatice in robotul de bucatarie pana obtineti un pesmet verde aromat.
Condimentati carnea cu sare, piper si boia si puneti fripturile pe grill-ul incins.
Lasati focul la mediu si intoarceti carnea de cateva ori pana cand e bine rumenita. Nu presati carnea in timpul frigerii, deoarece isi va pierde suculenta.
Amestecati pesmetul aromat cu parmezanul razuit.
Ungeti fiecare friptura cu mustar cat e inca fierbinte, apoi acoperiti-o cu o crusta groasa de pesmet aromat.
Dati fripturile la cuptor, la 180 de grade, circa 5 minute, pana se rumeneste putin crusta.
Se serveste cald, alaturi de cartofi picanti.
Puteti sa presarati ceapa verde tocata fin peste friptura , pentru decor si un contrast mai sugestiv.
Si acum o bucatica pentru voi din aceasta delicioasa pulpa de miel in crusta aromata:
Pofta buna si "Paste fericit"!