joi, 22 aprilie 2010

Pulpe de pui la cuptor cu sos de tahina, lamaie si patrunjel (Pui libanez cu sos tarator)

Sosul de susan (sosul tarator) este emblematic pentru arta culinara libaneza. Are o larga utilizare: ca mezze( antreu libanez), alaturi de salate, vinegrete, fripturi la grill sau la cuptor. Intra in compozitia shawormei libaneze , defineste preparatele de peste sau diferite mancaruri de legume.
Puiul la cuptor cu sos tarator este asemanator unei retete specifice libaneze : Tajine de peste cu sos tarator.
Notele de citrice trezesc aromele de baza, savoarea pronuntata de susan, oferind un parfum oriental, aparte, retetei de pui la cuptor.
Lasati-va purtati de valul de arome orientale, lasati-va fermecati de seducatoarele arome libaneze! Intrati intr-o lume in care regula de aur a artei culinare este echilibrul perfect intre arome si prezentarea decorativa.

Ingrediente:
-pulpe de pui
-o lamaie
-pasta de susan tahina
-apa
-un praf de sare
-1-2 catei de usturoi

Se amesteca pasta de susan (tahina) cu sucul de lamaie. Veti observa ca se ingroasa foarte mult sosul, ca o crema.

Apoi se dezleaga , adaugand treptat apa, pana se ajunge la o consistenta mai fluida. Adaugati usturoiul macinat, un praf de sare.

Amestecati si e gata.

Asezati pulpele de pui intr-un vas ceramic. Turnati sosul peste pulpele de pui. Presarati chimen peste pui.

Tocati o legatura de patrunjel si presarati 3 linguri de patrunjel peste pui. Restul il folositi la sfarsit ca decor.

Coaceti la 180 de grade 40-50 de minute, pana cand carnea e bine rumenita. Aveti grija ca sosul se ingroasa, asa ca mai adaugati cate o cescuta de apa intre timp.

Se serveste cald, cu salata si lipii.

Presarati putin patrunjel proaspat exact inainte de momentul servirii.

Pofta buna!