Ingrediente:
-500 gr faina alba
-5 oua (sau un pahar mare de apa minerala)
Se cerne faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc, unde veti adauga cele 5 oua.Nu puneti sare deloc. Cu o furculita amestecati bine ouale, incorporand treptat faina din exterior. Continuati sa amestecati asa, pana cand aluatul devine gros, apoi amestecati cu mana, pana cand obtineti un aluat nelipicios. Daca e cazul, mai adaugati putina faina, astfel incat bila de aluat sa fie elastica, adica la presiunea cu degetul sa revina la forma initiala.
Mie imi plac la grosimea 7, deci am trecut foaia prin toate numerele de la 1la 7, de fiecare data pudrand aluatul inainte de intindere.
Intr-o tigaie pregatiti sosul de rosii: incingeti 3 linguri de ulei de masline, adaugati 200 ml rosii pasate , oregano uscat, ciupercile tocate, sare si piper si amestecati.
Dupa ce fierb la foc mic aproximativ 5 minute, adaugati si pastele scurse, amestecati si mai lasati sa clocoteasca 1-2 minute.
Pofta buna!