luni, 17 mai 2010

Frigarui "Surpriza" de somon si sole

A venit deja sezonul gratarelor, iar o reteta delicioasa de gratar, aromata si bine condimentata poate fi vedeta unei petreceri in aer liber.
V-am pregatit aceste frigarui "surpriza" de somon si sole, in 2 culori (rosu si verde) , pentru a va ajuta sa-i surprindeti pe toti invitatii vostri. Surpriza este in combinatia celor 2 pesti (somon si sole) , alternanta cromatica de alb si roz si, nu in ultimul rand, utilizarea unor delicioase marinate, pline de culoare si parfum.

Ingrediente:
-o bucata de somon
-un file de sole
-ulei de masline
-verdeata proaspata: patrunjel, busuioc, oregano, menta
-piper, boia iute, boia dulce, curry
-sare
Ungeti tepusele cu putin ulei (ca sa se scoata mai usor carnea). Taiati somonul in cuburi si fileul de sole in fasii. Infasurati fiecare bucata de somon in fasii de sole si infingeti rulourile pe tepuse.

Faceti cele 2 marinate. Marinata rosie si picanta: amestecati 2 linguri de ulei de masline cu sare, boia, curry. Marinata verde si parfumata: tocati fin verdeata, amestecati-o cu putin ulei de masline, 2-3 lingurite suc de lamaie si sare.
Ungeti frigaruile cu cele 2 marinate si lasati-le la rece 30 de minute.

Incingeti gratarul, frigeti frigaruile la foc potrivit. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe cealalta parte.

Cand sunt usor rumenite , sunt gata. Gata de party ;)

Serviti-le calde , cu salata de legume.

Si o sectiune delicioasa pentru voi:

Pofta buna!