Ingrediente:
-cateva fileuri de sardine
-un ou
-2-3 linguri de faina
-ulei
-iaurt
-un avocado
-lamaie
-un castravete mic
-usturoi
-sare, piper
Bateti oul si amestecati-l cu faina, astfel incat sa iasa o compozitie mai groasa.
Treceti fileurile de sardine prin ea si apoi prajiti-le in putin ulei la foc mediu. Adaugati si un catel de usturoi in uleiul de prajire, pentru aromatizare.
Cand s-au rumenit, intoarceti-le si pe cealalta parte. Dupa 2-3 minute, scoateti fileurile de peste pe un servetel absorbant.
Realizati sosul amestecand 125 gr de iaurt, 2 linguri de ulei de masline, pulpa de la un avocado, sucul de la o jumatate de lamaie, un castravete mic si 1-2 catei de usturoi. Mixati pana obtineti un sos omogen. Potriviti de sare si piper.
Se serveste imediat.
Puteti sa faceti sosul dinainte si sa-l lasati la frigider 1-2 ore inainte de servire.
Sosul racoritor si cremos, cu aroma exotica de citrice si avocado ,va da un plus de rafinament retetei clasice de peste pane.
Pofta buna!