"Cherry pie" este cea mai populara placinta americana, asa ca profit de sezonul cireselor pentru a va prezenta o varianta delicioasa de placinta cu cirese. O felie de placinta cu cirese, servita cu inghetata de vanilie, va poate delecta in orice moment al zilei.
Ca ultima postare pe luna iunie, va invit la o felie de "cherry pie", parfumata si apetisanta :)
Ingrediente:
Blat:
-2 cani mari de faina
-150 gr unt
-o cutie de branza Philadelphia
-4 linguri de zahar (sau fructoza)
-apa rece de la congelator (aproximativ o ceasca)
Umplutura:
-o farfurie adanca de cirese curatate de samburi
-2-3 linguri de zahar
-arome (vanilie, migdale)
-2-3 linguri de tapioca sau amidon (daca ciresele sunt foarte zemoase, daca nu, mai putin sau deloc)
Puneti faina, un praf de sare si 4 linguri de zahar in robot.
Adaugati treptat untul foarte rece, taiat cuburi..
Amestecati rapid, pana obtineti o consistenta nisipoasa.
Adaugati crema de branza si mixati.
Adaugati treptat apa pana obtineti o coca.
Transferati coca intr-un bol si, daca e prea lipicioasa, mai adaugati faina , pana cand obtineti un aluat moale,dar mai consistent.
Rasturnati coca pe o folie de plastic, acoperiti-o si dati-o la frigider cateva ore sau la congelator o ora, pana se intareste bine.
Cand e gata racita si intarita, scoateti-o si taiati-o in 2 bucati inegale.
Bucata mai mare se intinde pe un blat pudrat cu faina, pana obtineti o grosime de 1- 1,5 cm. Apoi asezati-o in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Intepati blatul cu furculita.
Amestecati ciresele cu zaharul, esentele si amidonul(optional) si asezati-le peste blat.
Cealalta bucata de coca se taie in benzi si se face un grilaj peste umplutura. Ungeti grilajul de aluat cu lapte.
Se coace la 200 de grade, 20 de minute, si apoi la 180 de grade pana cand este bine facut blatul , inca vreo 30 de minute(la testul cu scobitoarea: iese uscata).
Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.
Se serveste calduta sau rece.
Calduta, cu inghetata de vanilie, este un deliciu!
Pofta buna!
Ingrediente:
Blat:
-2 cani mari de faina
-150 gr unt
-o cutie de branza Philadelphia
-4 linguri de zahar (sau fructoza)
-apa rece de la congelator (aproximativ o ceasca)
Umplutura:
-o farfurie adanca de cirese curatate de samburi
-2-3 linguri de zahar
-arome (vanilie, migdale)
-2-3 linguri de tapioca sau amidon (daca ciresele sunt foarte zemoase, daca nu, mai putin sau deloc)
Puneti faina, un praf de sare si 4 linguri de zahar in robot.
Adaugati treptat untul foarte rece, taiat cuburi..
Amestecati rapid, pana obtineti o consistenta nisipoasa.
Adaugati crema de branza si mixati.
Adaugati treptat apa pana obtineti o coca.
Transferati coca intr-un bol si, daca e prea lipicioasa, mai adaugati faina , pana cand obtineti un aluat moale,dar mai consistent.
Rasturnati coca pe o folie de plastic, acoperiti-o si dati-o la frigider cateva ore sau la congelator o ora, pana se intareste bine.
Cand e gata racita si intarita, scoateti-o si taiati-o in 2 bucati inegale.
Bucata mai mare se intinde pe un blat pudrat cu faina, pana obtineti o grosime de 1- 1,5 cm. Apoi asezati-o in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Intepati blatul cu furculita.
Amestecati ciresele cu zaharul, esentele si amidonul(optional) si asezati-le peste blat.
Cealalta bucata de coca se taie in benzi si se face un grilaj peste umplutura. Ungeti grilajul de aluat cu lapte.
Se coace la 200 de grade, 20 de minute, si apoi la 180 de grade pana cand este bine facut blatul , inca vreo 30 de minute(la testul cu scobitoarea: iese uscata).
Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.
Se serveste calduta sau rece.
Calduta, cu inghetata de vanilie, este un deliciu!
Pofta buna!