Aceasta supa poate fi de post, dar puteti sa ii adaugati si putina smantana, daca doriti.
Ingrediente:
- 500 gr sparanghel verde
- 2 fire de ceapa verde
- 2 tulpini de telina (sau jumatate de telina radacina)
- un morcov
- un ardei gras
- un dovlecel
- o legatura de patrunjel
- crutoane de paine (optional)
Spalati toate legumele. Sparanghelul se indoaie pana cand se rupe. Partea lemnoasa, dinspre radacina se indeparteaza, se pastreaza doar cea dinspre varf. Se taie in bucati de 2-3 cm.
Se pune apa la fiert si apoi adaugati toate legumele tocate. Adaugati putina sare. Dupa 10-15 minute de fierbere, opriti focul. Scoateti legumele si pasati-le intr-un blender. Pastrati doar cateva varfuri de sparanghel pentru decor.
Adaugati piureul de legume peste supa si amestecati. Lasati sa mai fiarba putin la foc mic si gata. Presarati deasupra pastrunjel tocat fin.
Daca doriti sa imbogatiti gustul cu smantana, adaugati si 100 ml smantana lichida in supa, la final.
Se serveste imediat.
Decorati supa cu varfuri de sparanghel.
Puteti sa serviti si cu crutoane de paine. Mie imi plac cele din paine integrala.
Pofta buna!