miercuri, 23 iunie 2010

Tortellini cu spanac si ricotta cu sos alb de smantana

"Tortellini con spinaci e ricotta" este o reteta clasica de paste italiene. Cele mai delicioase paste sunt cele proaspete, asa ca va sugerez sa nu refuzati o portie de tortellini facuti in casa sau cumparati de la o firma care se respecta.
Umplutura lejera de spanac cu ricotta, sosul fin de smantana cu mozzarella, cu atingeri delicate de oregano si putin usturoi, fac din aceste paste un adevarat deliciu. Este o reteta care merita sa fie savurata, dar nu exagerati cu portiile daca sunteti la dieta.

Ingrediente:
-un pachet de tortellini proaspeti ( 850 gr)
-o lingura de unt
-un catel de usturoi
-200 ml smantana lichida
-o ceasca de mozzarella razuita
-sare, piper
-oregano

Fierbeti tortellini in apa cu putina sare, 2-3 minute.

Scurgeti si clatiti pastele cu apa rece.

Topiti o lingura de unt.

Macinati 1-2 catei de usturoi si caliti-i in unt la foc mic.

Adaugati tortellini peste untul topit, amestecati bine si turnati smantana lichida peste ei.

Lasati sa fiarba la foc mic, 2-3 minute. Presarati piper.

Adaugati mozzarella. Amestecati bine mozzarella , pana cand se topeste in sos.

Cand se topeste mozarella, presarati oregano si e gata.

Se servesc imediat.

Si o sectiune pentru voi:

Pofta buna!