Va ofer aceasta reteta deosebita, pentru momentele cand vreti sa impresionati, cand va doriti ceva rustic si rafinat in acelasi timp.
Stiu aceasta reteta de la bunicul meu ("Dumnezeu sa-l odihneasca!") , care era un om deosebit. Absolut tot ce facea, facea bine si devenea un exemplu pentru toti ceilalti. Intrucat ii placea vanatoarea si pescuitul sportiv, nu e de mirare ca isi pregatea singur "trofeele". Aceasta reteta este una autentic vanatoreasca, la origini fiind pregatita cu carne de vanat (acum eu am avut iepure de casa, dar merge perfect si asa).
Sunt convinsa ca i-ar placea sa stie ca reteta lui preferata va este oferita ca sursa de inspiratie...
Ingrediente:
-un iepure transat
-o lamaie
-o ceapa mica
-2 pahare de vin rosu sec
-200 gr suc de rosii gros sau rosii pasate
-sare, piper
-o foaie de dafin
-ulei
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei pana cand devine sticloasa.
Adaugati bucatelele de iepure si caliti-le impreuna cu ceapa.
Cand sunt usor rumenite, turnati vinul. Lasati sa fiarba pana cand scade sosul.
Cand sosul a scazut la jumatate, adaugati rosiile pasate.
Adaugati frunza de dafin.
Apoi maslinele. Potriviti de sare si piper dupa ce fierb putin maslinele (maslinele sunt sarate si o parte din sarea lor intra in sos).
Spre final, adaugati 2-3 felii de lamaie.
Dupa cateva clocote, opriti focul.
Se serveste cald, cu garnitura de orez.
Decorati cu felii proaspete de lamaie.
Pofta buna!
Ingrediente:
-un iepure transat
-o lamaie
-o ceapa mica
-2 pahare de vin rosu sec
-200 gr suc de rosii gros sau rosii pasate
-sare, piper
-o foaie de dafin
-ulei
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei pana cand devine sticloasa.
Adaugati bucatelele de iepure si caliti-le impreuna cu ceapa.
Cand sunt usor rumenite, turnati vinul. Lasati sa fiarba pana cand scade sosul.
Cand sosul a scazut la jumatate, adaugati rosiile pasate.
Adaugati frunza de dafin.
Apoi maslinele. Potriviti de sare si piper dupa ce fierb putin maslinele (maslinele sunt sarate si o parte din sarea lor intra in sos).
Spre final, adaugati 2-3 felii de lamaie.
Dupa cateva clocote, opriti focul.
Se serveste cald, cu garnitura de orez.
Decorati cu felii proaspete de lamaie.
Pofta buna!