Va prezint o reteta ideala pentru o cina de vara: usoara, rapida si savuroasa! Pastele cu sunca si sos de rosii cu masline verzi si ciuperci sunt delicioase. Aroma puternica, mediteraneeana a maslinelor verzi le face si mai apetisante. Pregatiti si cateva ierburi aromatice(oregano, busuioc) si puteti incepe festivalul de miresme si culori.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet (dar reduceti timpul cu 1-2 minute). Apoi scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.
Separat faceti sosul din 2 linguri de ulei de masline, o cana de suc de rosii, masline verzi si 200 gr ciuperci tocate.
Intr-o tigaie bine incinsa, caliti usor feliutele de sunca.
Cand sosul este destul de scazut, adaugati o foaie de dafin, piper si oregano.
Apoi adaugati pastele scurse bine.
Amestecati bine. Adaugati si sunca.
Ma lasati sa dea cateva clocote, la foc mic, si ...gata.
Se servesc calde.
Puteti sa presarati si cascaval ras pe deasupra.
Pofta buna!