marți, 31 august 2010

Cannellloni cu spanac si ricotta

Una dintre cele mai delicioase retete de paste este cea de cannelloni cu spanac si ricotta. Stropiti cu sos de rosii aromatizat cu busuioc proaspat, acoperiti de un strat generos de mozzarella fresca, cannelonni gratinati la cuptor sunt un veritabil rasfat apetisant.
Ca orice reteta italiana, "cannelloni con spinaci e ricotta" e surprinzator de savuroasa si simpla in acelasi timp.
O reteta ideala pentru un pranz lejer, dar sanatos.

Ingrediente:
-jumatate cutie de canelloni
-o cutie de ricotta
-2 oua
-jumatate de kg de spanac proaspat
-200 gr mozzarella
-ulei de masline
-suc de rosii gros
-busuioc proaspat
-sare, piper

Spalati bine spanacul si caliti-l pana se inmoaie. Apoi scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca bine.

Amestecati ricotta cu ouale batute.

Adaugati spanacul fiert, tocat marunt. Puneti sare si piper. Eu nu am pus sare pt ca am pus 50 de grame de feta (optional).

Cannelloni se fierb (doar 4 minute), se scurg si se clatesc cu apa rece.

Incepeti sa umpleti fiecare tubulet. Asezati cannelloni unul langa altul intr-o forma ceramica unsa cu ulei de masline.

Stropiti cu mult sos de rosii. Presarati busuioc.

Presarati mozzarella cu generozitate.

Coaceti la 200 de grade, 20 de minute.

Se servesc imediat.

Pofta buna!