Ce e seducator in privinta pastelor, este ca le puteti asocia cu tot ce doriti. Sosuri de legume savuroase, dar dietetice sau sosuri cremoase de branza topita, cu bucatele de carne sau de peste, picante sau natur, tot ce va doriti poate sa fie servit impreuna cu pastele.
Combinatia de fusilli cu masline, sos proaspat de rosii, ierburi aromatice proaspete (busuioc italian) va aduce un plus de relief gustativ acestei retete. Aromele mediteraneene sunt intr-un mariaj reusit, fiind reunite de inegalabilul ulei de masline extravirgin.
Combinatia poate fi picanta, prin adaugarea catorva feliute de peperoncini si de usturoi.
Ingrediente:
-200 gr paste integrale (am ales fusilli pentru ca dau o senzatie gustativa mai interesanta datorita reliefului lor)
-20 de masline fara samburi
-suc de rosii gros
-usturoi
-ardei iute
-busuioc
-oregano
-rozmarin
-piper
-ulei de masline
Aromatizati 3 linguri de ulei de masline cu usturoi si ardei iute.
Fierbeti pastele "al dente".
Turnati o cana de suc de rosii peste uleiul de masline aromatizat.
Presarati ierburile uscate(oregano, rozmarin) si lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati maslinele.
Scurgeti pastele, racoriti-le cu apa rece. Apoi adaugati-le peste sos. Potriviti de piper.
Amestecati si lasati-le sa fiarba cateva minute impreuna.
La final, adaugati busuiocul proaspat.
Serviti-le calde.
Daca nu vreti sa fie 100% vegetarian, puteti sa adaugati putin parmezan sau cascaval ras. E f bun!
Daca sunteti in post (ca mine), decorati pastele cu rosii proaspete tocate cubulete, pentru a da si mai multa prospetime retetei.
Simplu, foarte sanatos si echilibrat. O reteta delicioasa, frumos colorata si cu miresme apetisante, creata special pentru a va rasfata "light" simturile :)
Pofta buna!
Simplu, foarte sanatos si echilibrat. O reteta delicioasa, frumos colorata si cu miresme apetisante, creata special pentru a va rasfata "light" simturile :)
Pofta buna!