Ce e seducator in privinta pastelor, este ca le puteti asocia cu tot ce doriti. Sosuri de legume savuroase, dar dietetice sau sosuri cremoase de branza topita, cu bucatele de carne sau de peste, picante sau natur, tot ce va doriti poate sa fie servit impreuna cu pastele.
Combinatia de fusilli cu masline, sos proaspat de rosii, ierburi aromatice proaspete (busuioc italian) va aduce un plus de relief gustativ acestei retete. Aromele mediteraneene sunt intr-un mariaj reusit, fiind reunite de inegalabilul ulei de masline extravirgin.
Combinatia poate fi picanta, prin adaugarea catorva feliute de peperoncini si de usturoi.
Ingrediente:
-200 gr paste integrale (am ales fusilli pentru ca dau o senzatie gustativa mai interesanta datorita reliefului lor)
-20 de masline fara samburi
-suc de rosii gros
-usturoi
-ardei iute
-busuioc
-oregano
-rozmarin
-piper
-ulei de masline
Daca sunteti in post (ca mine), decorati pastele cu rosii proaspete tocate cubulete, pentru a da si mai multa prospetime retetei.
Pofta buna!
Pofta buna!