Gazpacho vine din insorita Spanie, fiind una din supele lor traditionale. Racoritoare, plina de vitamine si antioxidanti naturali (licopenul din rosii), o portie de gazpacho este perfecta pentru zilele caniculare. Se prepara rapid, prin simpla mixare in blender si este foarte gustoasa.
Pentru gazpacho se folosesc doar ingrediente crude, de cea mai buna calitate, bine coapte, pentru a va oferi un gust aromat, perfect echilibrat.
Este o reteta vegetariana, perfecta pentru toate varstele, sanatoasa si dietetica.
Ingrediente:
-4-5 rosii bine coapte
-jumatate de castravete
-un ardei gras rosu
-o ceapa rosie mica
-2 catei de usturoi
-2 felii de paine mai uscata (ideala este painea taraneasca, cu coaja)
-30 ml ulei de masline extravirgin de foarte buna calitate
-2 linguri de otet
-sare, piper(dupa gust)
-frunzulite proaspete de busuioc
-eventual, un sfert de ceasca de apa
Se spala bine legumele, se taie bucati si se pun in blender. Painea se rupe si se adauga si ea in blender. Turnati uleiul, otetul si apa. Potriviti de sare si piper. Mixati.
Dupa 2 minute de mixare e gata.
Se serveste rece, cu cuburi de gheata. Tocati fin busuiocul si adaugati-l la final, in momentul servirii.
Gazpacho se poate servi imediat sau dupa cateva ore. Daca doriti sa-l serviti mai tarziu, acoperiti etans vasul si dati-l la frigider. Aromele se vor contopi perfect si va fi chiar mai bun a doua zi.
Pofta buna!