Pentru ca vreau ca si acest sos cremos, usor dulceag ,de vinete si ardei copti, sa va surprinda prin mici detalii picante, voi arunca cateva feliute de ardei iute , din loc in loc, pentru a crea o reteta care sa va trezeasca simturile, sa fie usor digerabila, lejera si satioasa, in acelasi timp.
"Fusilli al pomodoro e melanzane" este o reteta care va ofera o mica vacanta culinara inspre insorita Italie, este plina de culoare, imbietor aromata, delicat picanta, atragatoare si apetisanta.
Coaceti 2 vinete medii, 2 ardei grasi. Decojiti legumele coapte, lasati pulpa vinetelor sa se scurga cateva ore. Apoi tocati-le bine. Incingeti putin ulei de masline, tocati marunt o ceapa mica si caliti-o cateva minute. Cand ceapa e sticloasa, adaugati vinetele si ardeii tocati. Turnati o cescuta de suc de rosii si lasati sa fiarba, amestecand mereu.
Intre timp, fierbeti pastele al dente.
Servite calde, aceste paste va vor oferi un adevarat spectacol olfactiv.
Savurati-o cu cei dragi, oferiti-va un moment de relaxare, de placere, alaturi de familie sau prieteni! Nu uitati ca servirea mesei este un moment de detensionare, de hranire atat a trupului, dar si a spiritului. Profitati de aceste momente, vorbiti cu cei apropiati si nu uitati sa zambiti, sa va amuzati...
Savurati fiecare inghititura, fara sa va grabiti...Apreciati lucrurile simple din viata voastra, fiti fericiti ca le aveti si, mai ales, ca aveti cu cine sa le impartiti!
Mediteraneenii traiesc mult mai bine decat noi, au mai putine accidente cardio-vasculare, sunt mai fericiti, zambesc mai des, se bucura mai mult de fiecare lucru care le face placere, indiferent de situatia lor materiala. Aceasta cultura a Soarelui (cum imi place s-o numesc) le da un plus de vitalitate si ii face sa-si traiasca fiecare clipa din viata.
De aceea, macar atunci cand gatiti italieneste, serviti "la pasta" asa cum o fac ei. Cu bucurie, cu pofta, cu chef de viata!
P.S: O reteta buna face mancarea gustoasa, dar o atmosfera placuta la masa este ingredientul magic pentru un festin reusit!