Vara este f indicat sa scurtati cat mai mult timpul langa aragaz, asa ca va sugerez o simpatica reteta de pui cu legume la cuptor. Pe langa faptul ca trebuie sa spalati si sa curatati niste legume, in rest nu trebuie sa faceti nimic, decat sa asteptati ca friptura sa fie gata. Simplu, nu? :)
Pentru ca friptura la tava fie foarte gustoasa, este ideal sa puneti si un pahar de vin tava. Acesta va da aroma deosebita carnii de pui si condimentele se vor armoniza mai bine.
Sosul va fi extrem de apetisant, deoarece va ingloba aromele legumelor, condimentelor, vinului si a pulpelor de pui, asa ca in final veti avea un preparat foarte echilibrat si extrem de aromat.
I-am zis retetei " Fantezie de vara" pentru ca am vrut sa ma joc putin cu aromele si culorile, iar rezultatul a iesit unul f aspectuos si delicios, asa ca vi-l recomand cu incredere.
Totul a pornit de la aceste "trofee" din piata(dovlecei rotunzi si ardei grasi violet):
Asa ca am uns o tava cu ulei de masline, am spalat pulpele de pui, le-am pus in tava si le-am condimentat cu sare, piper, ardei iute, cimbru, oregano.
Apoi am turnat un pahar de vin alb sec. Am tocat o ceapa mica si cativa catei de usturoi si le-am presarat peste pulpe.
Am tocat fin 3 ardei grasi(galben si violet),am curatat vreo 7 dovlecei rotunzi si i-am distribuit printre pulpele de pui.
La final, am turnat un pahar de suc de rosii si un sfert de pahar de apa.
Inainte sa dau tava la cuptor am aruncat si cateva boabe multicolore de piper, o frunza de dafin si putin busuioc proaspat tocat fin.
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am introdus-o in cuptor, la 180 grade.
Dupa 45 de minute, am scos folia.
Am reintrodus tava in cuptor, inca 30 de minute, pana cand s-au rumenit frumos pulpele.
Dupa ce le-am lasat cateva minute sa se mai racoreasca,
le-am asezat frumos pe platourile de servire.
Am presarat putin patrunjel verde tocat, basilico si ciboulette(ceapa verde subtire, f fina), pentru decor si un plus de aroma.
Fripturile de pui au o crusta super apetisanta, f frumos colorata, iar dovleceii arata f dragut in aceasta combinatie (si sunt si f buni).
Simplu, nu-i asa?
Rezultatul: o explozie de culori si arome in farfurie, o reteta care invita la degustare.
Pofta buna!