vineri, 6 august 2010

Pui la cuptor cu sos de mustar de Dijon

Puiul la cuptor cu sos fin, aromat cu ierburi provensale si mustar de Dijon, este un adevarat deliciu. Cu o crusta bine rumenita, dar fragede in interior, aceste pulpe de pui vi se vor topi in gura...
Se serveste cu garnitura de cartofi, copti in aceeasi tava cu pulpele de pui. Combinatia dintre sucul de rosii cu mustar de Dijon, suc de lamaie, ulei de masline si ierburi aromatice, creeaza un sos special, foarte gustos, care merge perfect cu carnea de pui si cartofii copti.

Ingrediente:
-un pachet de pulpe de pui
-8-10 cartofi noi
-suc de rosii gros
-2 linguri de mustar de Dijon
-ulei de masline
-suc de lamaie proaspat
-patrunjel verde
-busuioc verde
-oregano verde sau uscat
-2-3 catei de usturoi
-sare, piper

Se prepara marinata. Se amesteca intr-un bol 4 linguri de ulei de masline, 200 ml suc de rosii, 2-3 linguri de mustar de Dijon.

Se amesteca bine. Se adauga sucul de la o lamaie, sare, piper,oregano uscat, patrunjel tocat (vreo 5 linguri), usturoiul macinat.

La final se toaca busuiocul proaspat.

Se amesteca toate si se obtine o marinata groasa.

Ungeti pulpele de pui spalate bine cu aceasta marinata, acoperiti tava si dati-o la frigider cateva ore (nu e obligatoriu, dar gustul e mai intens daca veti marina carnea). Puneti si o ceasca de apa in tava.

Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius si introduceti tava, acoperita cu folie de aluminiu, pe nivelul din mijloc.
Dupa 30 de minute, scoateti folia si reduceti focul la 180 de grade.

Adaugati si cartofii taiati felii. Introduceti iar tava in cuptor si mai lasati-o aprox. 30 de minute, pana cand cartofii sunt facuti si carnea rumenita.

Se serveste imediat, cu busuioc proaspat tocat si ciboulette(ceapa ciorii) tocata.

Pofta buna!