luni, 9 august 2010

Pulpe de pui cu smantana si ciuperci

Cand aveti pofta de o reteta traditional romaneasca, puteti incerca puiul cu smantana si ciuperci.
O mancare simpla, rustica, dar apetisanta si foarte satioasa.

Ingrediente:
-cateva pulpe de pui
-sare, piper si alte condimente preferate (optional)
-o ceapa alba
-200 ml smantana lichida
-2-3 linguri de faina sau amidon
-400 gr ciuperci proaspete

Spalati pulpele, stergeti-le si puneti-le la calit in foarte putin ulei.

Cat se calesc, presarati peste ele sare si piper (eu am mai pus si oregano).
Dupa ce s-au calit pe ambele parti, adaugati ceapa tocata si continuati sa ma caliti totul cateva minute, la foc mediu, pana cand ceapa devine sticloasa.

Apoi adaugati o cana de apa fierbinte si lasati sa fiarba bine.

Cand sunt aproape bine facute pulpele, adaugati si ciupercile(pe care le-ati spalat si curatat in prealabil). Lasati sa mai fiarba inca 10-15 minute.
In final, amestecati smantana lichida cu faina si turnati-o peste mancare.

Fierbeti, amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa.

Se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!