Aceasta reteta este special pentru iubitorii de salate. Pentru cei ce vor ceva deosebit, pentru cei ce vor o cina exotica, eleganta, usoara si plina de vitamine. Va propun o reteta "un pic mov" :). Combinatia va va oferi o deosebita senzatie de prospetime atat gustativa, cat si olfactiva si vizuala (pentru ca am stropit-o cu o marinata fancy).
Se serveste cu felii de bagheta integrala (ideala e cea cu masline negre, datorita aromei), pentru a oferi un plus de gust mediteraneean si un aport nutritiv de calitate sau cu taitei de orez ,daca vreti sa-i dati o tenta mai exotica.
Incepeti prin a selecta o salata foarte proaspata, cu frunze verde-mov. Cu cat salata este mai inchisa la culoare, cu atat are mai multi antioxidanti naturali, asa ca nu va feriti de specimenele mai colorate.
Spalati fiecare frunza cu apa rece, apoi lasati-le la scurs.
Spalati germenii de fasole mungo (cei lungi si albi) si lasati-i la scurs.
Curatati un castravete si taiati-l felii.
Desfaceti un avocado bine copt, scoateti miezul, feliati-l si imediat stropiti-l cu suc de lamaie(nu se va oxida).
Rupeti salata cu mana si asezati-o pe un platou. Apoi distribuiti feliile de avocado, de castravete, fasolea mungo, cateva masline negre fara samburi.
Marinata: suc de lamaie, suc de lime, ulei de masline si ulei de samburi de struguri (amestec egal), sare de mare, putina coaja de lime razuita, o lingura de apa. Amestecati bine si stropiti din belsug salata.
Gustul este un amestec interesant intre aromele meridionale si cele asiatice, va las sa-l descoperiti singuri.
Contrastul dintre diferitele consistente este cu adevarat seducator pentru papilele gustative,cat despre combinatia de culori, va asigur ca va fi gasita interesanta chiar de cei ce nu prea mananca frunze ...