Una dintre cele mai sanatoase variante pentru cina este pestele la cuptor.
Astazi vom face un delicios somon " con salsa basilico". Marinata fresca pe baza de ulei de lamaie extravirgin, suc proaspat de lamaie si frunze de busuioc, nuantata picant de piperul negru va crea un preparat "vero italiano".
Si, daca am zis ca gatim in stil italian, atunci trebuie sa va asteptati la o explozie de culoare, aroma si savoare.
"Salmone con salsa al basilico" (cum zic italienii) este o solutie perfecta pentru o dieta sanatoasa si apetisanta.
Ingrediente:
-2 fileuri de somon depielitat
-o lamaie
-cateva frunze de busuioc proaspat
-sare, piper
-ulei de masline
Mixati busuiocul, cu 30 ml ulei, sare, piper, suc de lamaie.
Turnati marinata de busuioc peste somonul din tava.
Turnati in tava putina apa.
Mai presarati putin piper.
Coaceti la 180 de grade , aprox. 20 de minute, pana cand e rumenit.
Se serveste imediat, cu cartofi la cuptor si salata asortata.
Pofta buna!