Una dintre retetele specific olandeze cu care te intampina restaurantele traditionale din Amsterdam este "Ficatei oladezi cu sos de vin". Metoda olandeza de preparare a ficateilor de pui este incredibil de apetisanta, abuzand de ingrediente simple, rustice, dar pline de gust si aroma. Combinatia de vin rosu si kaiser afumat aduce un parfum deosebit retetei si completeaza perfect ficateii fragezi si delicati.
Este o reteta traditionala, calorica, perfecta pentru zilele reci de toamna sau iarna, cand aveti nevoie de un aport caloric mai ridicat. Oricum, nu abuzati, chiar daca este incredibil de buna.
Ingrediente:
-800 gr ficatei proaspeti de pui
-o ceapa rosie
-doi catei de usturoi
-ardei iute
-un pahar de vin rosu
-ulei de masline
-sare, piper
Se spala ficateii si se lasa la scurs intr-o sita. Se taie ceapa solzisori si se caleste in putin ulei.
Se taie kaiserul felii subtiri si se caleste cu ceapa.
Se adauga ficateii, usturoiul macinat si ardeiul iute (e optional). Se lasa focul la mediu spre minim si se pune capacul.
Se amesteca din cand in cand. Cand ficateii sunt usor caliti, se adauga vinul rosu.
Se lasa sa fiarba cateva minute, pana cand scade sosul.
Se servesc fierbinti, cu piure de cartofi sau garnitura de legume fierte: cartofi, brocolli si sparanghel.
Pofta buna!