Este atat de pufoasa si de lejera! Ideala pentru zilele de vara sau de inceput de toamna, cand inca mai gasiti caise proasete si parfumate. Combinatia de caise- capsuni este "made in heaven", incercati si va veti convinge.
Si mai am un mic secret, dar nu vi-l spun acum, ci pe parcurs. Am adaugat si un condiment oriental, pentru un plus de culoare si parfum...Pregatiti-va pentru o reteta speciala, dar simpla, cu reusita garantata.
Pentru aceasta prajitura trebuie sa ii multumesc soacrei mele, care mi-a dat reteta de baza a acestei prajituri. Eu am venit cu adaosurile: gem, migdale si.... (inca nu va spun ;) )
Ingrediente:
-6 oua
-10-15 caise proaspete bine coapte
-250 gr faina
-250 gr zahar
-o ceasca de cafea de ulei (cca. 200 ml)
-un plic de praf de copt
-esente: vanilie, rom
-2 lingurite coaja de lamaie
-optional: un varf de cutit de sofran (ingredientul surpriza)
-un borcan gem de capsuni
-fulgi de migdale
Mai intai separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile cu zaharul ca pentru bezea.
Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul.
Apoi adaugati uleiul, turnand treptat, in timp ce mixati la viteza mare.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt. Amestecati cu lingura .
Apoi sofranul.
Esentele, coaja de lamaie:
Se unge o tava si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava.
Puneti si jumatatile de caise , cu interiorul in jos.
Se coace la 180 de grade, pana cand trece testul scobitorii si este rumenita.
La sfarsit se unge cu gem.
Se presara fulgii de migdale si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul bine incins, sa se rumeneasca usor migdalele.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se portioneaza.
Este super racoritoare, aerata si lejera.
Merge sa o lasati si simpla, doar pudrata cu zahar.
Va ofer aceasta portie :
Pofta buna!
Ingrediente:
-6 oua
-10-15 caise proaspete bine coapte
-250 gr faina
-250 gr zahar
-o ceasca de cafea de ulei (cca. 200 ml)
-un plic de praf de copt
-esente: vanilie, rom
-2 lingurite coaja de lamaie
-optional: un varf de cutit de sofran (ingredientul surpriza)
-un borcan gem de capsuni
-fulgi de migdale
Mai intai separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile cu zaharul ca pentru bezea.
Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul.
Apoi adaugati uleiul, turnand treptat, in timp ce mixati la viteza mare.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt. Amestecati cu lingura .
Apoi sofranul.
Esentele, coaja de lamaie:
Se unge o tava si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava.
Puneti si jumatatile de caise , cu interiorul in jos.
Se coace la 180 de grade, pana cand trece testul scobitorii si este rumenita.
La sfarsit se unge cu gem.
Se presara fulgii de migdale si se mai lasa inca 5 minute in cuptorul bine incins, sa se rumeneasca usor migdalele.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se portioneaza.
Este super racoritoare, aerata si lejera.
Merge sa o lasati si simpla, doar pudrata cu zahar.
Va ofer aceasta portie :
Pofta buna!