marți, 14 septembrie 2010

Pui exotic cu nuca de cocos, lime si curry

Una dintre cele mai interesante combinatii de marinate de pui este cea exotica cu accente de cocos, lamaie verde si curry. Sosul parfumat si picant va da o savoare inegalabila puiului la cuptor. Este o reteta deosebita, v-o recomand pentru mese festive sau aniversari.
Efortul pentru a realiza aceasta minunatie este minim, dar rezultatul este spectaculos. Nu veti da gres, cu siguranta!
Puiul intreg cu crusta aurie, misterios aromat si incitant de picant, va va oferi un spectacol de exotism, un divertisment culinar, o experienta senzoriala cu accente asiatice.

Ingrediente:
-un pui intreg (mai mic, sa nu aiba prea multa grasime)
-2-3 linguri de nuca de cocos razuita
-o lamaie verde
-3-4 linguri de praf de curry
-o frunza de curry (optional)
-2-3 catei de usturoi
-2 linguri se mustar de Dijon (de preferat cu aroma de cocos si curry, dar merge si cel clasic)
-un pahar cu lapte (daca vreti sa intensificati aroma de cocos, puneti lapte de cocos)

Deci, amestecul vedeta este:lime+curry+cocos+usturoi+mustar.

Mai intai va ocupati de marinata. Amestecati laptele cu nuca de cocos, mustarul, praful de curry.

Stoarceti lamaia verde.

Acum adaugati frunza de curry (pentru un plus de aroma). Daca nu aveti, puneti doar praf de curry. Asa arata frunza:

O rupeti si o adaugati in amestec. Adaugati si coaja de lime razuita.

In final, adaugati usturoiul macinat. Si sare si piper, dupa gust.

Spalati puiul bine, lasati-l sa se scurga putin si adaugati-l in marinata.

Acoperiti vasul cu o folie alimentara si dati la frigider pentru 3 ore. Daca sosul nu acopera puiul, atunci il mai intoarceti dupa o ora si jumatate.

In final, incingeti cuptorul la 160 de grade. Puneti puiul si marinata intr-un vas ceramic si introoduceti-l la cuptor , la nivel mediu.

Dupa 45 de minute, este deja putin rumenit. Sosul din tava s-a ingrosat. Ungeti puiul cu sosul din tava, ca sa formeze o crusta picanta.

Reintroduceti puiul in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand e frumos rumenit.

Se serveste decorat cu felii proaspete de lime, frunze de patrunjel sau coriandru si deliciosul sos.

Este o incantare de arome, va invit sa-l degustati!

Pofta buna!