miercuri, 22 septembrie 2010

Retete deosebite cu oua "Cupe pascale"

Am vazut acum cativa ani o emisiune la italieni despre pregatirea mesei de Paste. Evident ca erau si retete traditionale, dar, spre supriza si incantarea mea, au prezentat si o varianta mai moderna pentru ouale de Pasti. Plecand de la sugestia lor, mi-am lasat inspiratia sa ma ghideze si am realizat aceste "cupe pascale" . Din ardei multicolori, din chifle, cu sau fara mozzarella, cupele pascale sunt ideale pentru orice mic dejun de weekend, cand aveti timp si dispozitie pentru ceva deosebit.

Ingrediente:
-oua
-chifle proaspete
-ardei grasi colorati
-mozzarella
-putin unt
-ulei de masline
-sare grunjoasa, piper, boia

Prima varianta: Cercuri colorate umplute cu oua si mozzarella
Taiati cercuri de ardei grasi. Puneti-le la prajit, la foc mic, si umpleti-le cu ouale crude. Daca vreti sa aiba o baza, puneti bucatele de miez de paine in interiorul cercului de ardei si apoi spargeti oul (in poza ardeiul galben are baza de paine, celelalte nu). Cand prajiti, puneti obligatoriu capacul peste tigaie (ajuta sa se coaca mai repede).

Presarati sare, piper, boia. Puneti si mozzarella cand sunt aproape gata.

Se scot pe un platou si se servesc calde.

Garnitura de sparanghel fiert si apoi tras putin la tigaie este perfecta. Sparanghelul si oul fac un mariaj reusit.

Varianta 2: Cupe-chifle cu oua

Taiati capacul chiflelor, scoateti miezul si puneti cate o lingura de unt in fiecare chifla. Untul s e va topi si va inmuia interiorul chiflei. Coaja va fi crocanta, iar miezul moale, delicios aromat de untul topit...un contrast placut si gourmand :)

Apoi spargeti oul si adaugati-l in cupa-chifla.

Coaceti-le la 180 de grade, circa 15 minute, pana cand ouale sunt facute cat de mult doriti. La final, adaugati mozzarella rasa (optional) si mai introduceti 2-3 minute la cutor, sa se topeasca.


Varianta 3: Cupe de ardei umplute cu ou

Se coc la 180-200 de grade, 15-20 de minute.

Pofta buna!