Reteta de azi este ideala pentru cina: supa-crema de conopida cu pui si smantana. Va voi prezenta reteta de baza si apoi o variatiune "fusion" , pe care v-o recomand cu caldura deoarece este de top (veti vedea cat de curand ca nu exagerez).
Ingrediente:
-carne de pui (nu conteaza ce fel de bucati, vom folosi doar zeama in care a fiert)
-2 bucati de conopida medii
-o ceapa alba
-un morcov
-o cana de smantana lichida light
-un catel de usturoi
-patrunjel verde
-piper alb sau negru (daca vreti un gust piperat mai pronuntat)
-boia de ardei pentru decor
Vom face 2 variante mai elegante de prezentare a acestei supe cremoase si onctuoase.
Mai intai stropiti cu ulei de masline cateva felii de bagheta integrala, presarati-le cu praf de usturoi si sare si coaceti-le la cuptor pana devin crocante.
Apoi realizati "la piece de resistance" : "Clafoutis aux asperges, mozzarella et jambon" (adica o tarta de sparanghel, mozzarella si jambon). Ungeti si tapetati cu faina 2 vase ramequin foarte mici. Tapetati cu felii de jambon sau de sunca de curcan. Amestecati sparanghelul fiert tocat bucatele mici cu mozzarella taiata cubulete si aluat gros de clatite (ou batut, faina, lapte). Umpleti formele cu aceasta compozitie de clafoutis. Coaceti la 180 de grade, la nivelul de jos al cuptorului, timp de 20 de minute, pana cand sunca se rumeneste si compozitia este bine legata, ca o tarta. Puteti sa puneti putina mozzarella pe deasupra, cat sa se gratineze usor, dupa ce e deja gata.
Scoateti clafoutis din vasele ramequine cand sunt caldute( este foarte usor, deoarece sunca a creat o crusta rezistenta).
Si acum creati un seducator decor fusion: "Ile flotante" (insula plutitoare-versiunea antreu cald, nu cea clasica, care este o prajitura).
Puneti doar un polonic de supa in farfurie, apoi asezati feliile-crutoane aromate (ele vor pluti deoarece sunt foarte crocante si se imbiba greu cu supa). Peste feliile de paine, asezati minunata delicatesa cu jambon, sparanghel si mozzarella.
Si varianta cea mai eleganta de "Ile flotante" : puneti supa, introduceti o felie-cruton in interiorul compozitiei calde de clafoutis, pentru a crea verticalitate si un plus de atractivitate vizuala elementului surpriza. Presarati boia iute sau dulce peste supa crema de conopida, pentru un plus de culoare. Asezati insula peste supa de conopida.
Pofta buna!