Astazi vom face o reteta deosebita din file de crap, delicioasa si foarte usoara. Pestele va capata un aspect auriu datorita crustei de faina de malai si va fi insotit de un sos "cocktail" pe baza de mustar. Garnitura ideala este foarte "light": broccoli fiert la aburi cu salata verde. Sosul de smantana si mustar completeaza perfect salata, avand rol de dressing.
Mai intai spalati si lasati sa se scurga (sau stergeti) fileurile de crap. Le sarati dupa gust.
Apoi le presarati si cu piper negru, le asezati unele peste altele si le lasati asa 10 minute.
Dati fileurile prin faina de malai, astfel incat sa se formeze o crusta fina.
Le prajiti in ulei de masline, la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte (2-3).
Cat timp se prajeste pestele, faceti sosul. Amestecati 100 ml smantana lichida cu o lingura de ulei de masline si una de mustar de Dijon (cu condimente provensale sau simplu).
Bateti bine sosul.
Scoateti pestele pe o hartie absorbanta, sa eliminati cat mai mult ulei.
Aranjati pe o farfurie salata, buchetelele de broccoli si asezati deasupra fileul crocant de crap. Stropiti cu sos.
O mancare dietetica si gustoasa.
Pofta buna!