Daca va plac ficateii, atunci va propun o reteta inedita. Ce ati zice daca i-am combina cu inioare de pui si felii picante de chorizo? Si ca sa fie deliciul cu adevarat iberic, va propun sa pregatiti si un vin de Porto, pentru ca vom face un sos portughez delicios pentru ficateii nostri. Daca nu aveti un vin de porto, atunci merge si un vin rosu sec, specificitatea acestei retete sta in combinatia de picant (chorizo), arome (dafin, cimbru, rozmarin), vin si pasta de rosii. Sosul acesta portughez are o nota distincta daca ii aduceti un Porto de calitate, pe langa un robust vin rosu.
Bucataria iberica este o fiesta de arome si culoare. Nu are decat regula bunului gust, a fanteziei si a placerii, asa ca nu va stresati cand gatiti mancare spaniola sau portugheza. Daca veti fi in spiritul lor, veti reusi cu siguranta! Asa ca inarmati-va cu ingrediente de calitate si asteptati-va la o reteta care o sa va rasfete (si o sa va trezeasca) toate simturile!
Mai intai spalati bine inimioarele si ficateii. Apoi incingeti putin ulei de masline. Caliti usor inimioarele.
Apoi adaugati ficateii, amestecati si lasati-le la foc mediu (cu capac), pana cand sunt aproape facuti (trebuie sa fie inca in sange, doar usor caliti).
Adaugati feliile de chorizo, amestecati bine. Apoi o jumatate de pahar de vin rosu, un sfert de pahar de vin de porto, condimentele(dafin, crengute de cimbru, rozmarin si oregano uscat) si lasati sa fiarba la foc mare, pana se evapora alcoolul.
Adaugati o lingura de pasta de rosii, amestecati si lasati totul la foc mic, pana se ingroasa putin sosul. In final, va zic un secret:puneti o lingurita de miere in sos. Il va face mai fin si va lega mai bine aromele.
Se serveste cald,cu orez , cartofi la cuptor sau piure.
Pofta buna!