Va recomand aceasta delicioasa reteta de peste pentru orice ocazie. Este atat de buna, incat o veti repeta cu siguranta. Se poate face si cu file de salau sau alt peste de apa dulce.
Crusta crocanta , salsa picanta si combinatia de ardei copti cu vinegreta si busuioc proaspat va crea o senzatie gustativa sublima. Este o imbinare de contraste (peste crocant/ardei fini si delicati), de gusturi complementare, totul fiind energizat de ardeiul iute ascuns in sosul picant si de busuiocul proaspat, intens parfumat.
Aceasta reteta se preteaza pentru o prezentare deosebita, asa ca va recomand sa "pierdeti" putin timp la decor, pentru a o scoate si mai mult in evidenta.
Spalati fileurile de peste, stergeti-le , sarati-le si piperati-le. Lasati-le 10-20 de minute sa traga aromele.
Tavaliti fileurile de peste in faina de malai si apoi prajiti-le in ulei de masline, la foc mediu.
Scoateti fileurile pe un servetel absorbant si apoi serviti-le.
Ungeti fiecare bucata cu sos de rosii picant. Apoi asezati in valuri ardeii copti (pe care i-ati amestecat inainte cu sare, putin ulei si otet).
Decorati cu un buchetel de busuioc proaspat.
Pofta buna!