duminică, 31 octombrie 2010

Mango lassi

Lassi este o bautura pe baza de iaurt, traditionala in India si Pakistan. Racoritoare si exotica, este perfecta pentru dupa-amiezile de vara, pentru a va inviora si binedispune. Se prepara in varianta sarata (din iaurt, apa plata , sare si condimente indiene) sau in varianta dulce (cu fructe, suc de lamaie, zahar si diverse mirodenii).
Mango lassi este una dintre cele mai renumite variante, ingredientul principal fiind, evident, fructele de mango bine coapte.

Ingrediente:
-500 gr iaurt (eu am folosit de soia, dar se poate folosi cel clasic, din lapte de vaca)
-un fructe mare de mango
-sucul de la o jumatate de lamaie
-zahar (optional)
-cardamon praf (un varf de lingurita)
-un pahar de apa plata

Curatati mango si indepartati miezul. Taiati-l in bucati. Stropiti-l imediat cu suc de lamaie , ca sa nu se oxideze.

Puneti toate ingredientele in blender si mixati.

Se serveste imediat.

Pofta buna!