Una dintre cele mai delicioase si hranitoare antreuri, hummusul, are o multitudine de variante. Daca va doriti o reteta de hummus mai inedita, atunci va invit la "hummus cu masline negre". Gustul mediteraneean al maslinelor aduce o nota de prospetime si o savoare care va va surprinde in mod placut.
Reteta este identica cu cea de la hummus simplu. Fierbeti bine boabele de naut. Apoi faceti un piure din boabe, putina zeama in care au fiert, ulei de masline extravirgin, pasta de susan (tahina), suc de lamaie, sare, usturoi macinat.
Adaugati un pumn de masline negre fara samburi (atentie la sare, maslinele sunt deja sarate).
Mixati bine, pana se omogenizeaza totul.
Se serveste rece, cu lipie.
Stropiti cu ulei de masline extravirgin, decorati cu patrunjel tocat fin cu o maslina neagra.
Sau decorati cu pinoli, patrunjel si boia.
Delicios!
Pofta buna!