duminică, 7 noiembrie 2010

Miel australian

Mielul astralian este recunoscut in intreaga lume pentru calitatea deosebita, carnea frageda si savuroasa, perfecta pentru orice fel de preparare.
Datorita calitatii excelente a carnii, mielul astralian nu are nevoie de foarte multe condimente pentru a-l prepara.
Pulpa de miel australian la cuptor, in sos de vin rosu, cu crusta picanta si crocanta surprinde printr-o suculenta si aroma incredibila. Deoarece se coace la foc mic, cateva ore, carnea pastreaza toata sucurile in interior si efectiv ti se topeste in gura...Nemaipomenit de gustos, un adevarat festin pentru o zi de sarbatoare!

Ingrediente:
-o pulpa de miel australian (puteti folosi si alta carne de miel)
-cativa cartofi roz
-un pahar de vin rosu sec
-ulei de masline
-usturoi
-ardei iute
-oregano uscat
-rozmarin uscat
-boabe de piper multicolor
-sare
-cateva rosii cherry pentru decor

Spalati carnea si stergeti-o. Crestati-o din loc in loc. Umpleti crestaturile cu felii de usturoi si felii de ardei iute.

Presarati sare, piper multicolor macinat, oregano si rozmarin.

Masati carnea, astfel incat sa se impregneze bine cu condimentele.

Ungeti o tava cu putin ulei de masline, adaugati un pahar de vin rosu, asezati carnea pe mijlocul tavii.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava la cuptor timp de o ora, la 180 de grade.

Scoateti folia, adaugati cartofii taiati felii subtiri in jurul pulpei de miel.Reintroduceti tava la cuptor, la 160 de grade pentru inca 40 de minute, pana se rumeneste frumos carnea.

Crusta pulpei de miel trebuie sa fie crocanta si bine rumenita, iar cartofii bine facuti. Dupa ce scoateti tava din cuptor, lasati friptura cateva minute inainte de a o taia.

Se aranjeaza carnea si cartofii pe un platou si se decoreaza cu patrunjel verde si rosii cherry.

Carnea se feliaza si se serveste cu sosul din tava.

Foarte suculenta si aromata, ti se topeste in gura...

Pofta buna!