Astazi vom face cunostinta cu "diamantul" gastronomiei de lux, un ingredient fin,scump si extrem de parfumat, trufa neagra. Trufele negre sunt ideale pentru retete de lux, simpla lor prezenta innobileaza orice preparat. Desi se foloseste o cantitate mica, este suficienta pentru ca aromatizeaza rapid preparatele.
Vom face astazi o garnitura deosebita, un piure de cartofi cu straciatella de trufe negre. Gustul cremos al piureului evidentiaza bucatelele de trufe negre, care troneaza festiv, asteptand sa fie savurate.
Un regal de arome, o experienta senzoriala, destinata exclusiv momentelor speciale!
Ingrediente (pt 2 persoane):
-4 cartofi medii
-unt
-smantana lichida
-o trufa neagra (si lichidul din borcan)

Se curata , se spala si se taie cubulete cartofii. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana cand sunt foarte moi, iar furculita intra foarte usor in ei.
Scurgem cartofii fierti, ii punem intr-un bol. Turnam lichidul din borcanul cu trufe, ca sa aromatizam bine piureul.
Enjoy!