Aceasta supa de toamna este foarte gustoasa si aromata. Bogatia legumelor si parfumul de afumatura ii dau o nota aparte. Fierbinte,picanta, usor acrisoara (datorita rosiilor), supa de broccoli si conopida este ideala pentru un pranz lejer de toamna, cand simti nevoia de ceva cald si hranitor.
Ca sa profitam cat ai mult de vitaminelele si mineralele din aceasta supa bogata, vom fierbe cat mai putin legumele.
Mai intai spalam si feliem in bucati mici pieptul de curcan. Il punem la fiert in apa cu sare.
Spumam bine si apoi adaugam ceapa tocata(2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde) si telina feliata (3 tulpini de telina). Lasati sa clocoteasca circa 5 minute.
Apoi adaugati conopida spalata si desfacuta in buchetele.
Peste conopida adaugati broccoli.
Lasati sa fiarba 5 minute. Apoi adaugati 2 ardei grasi taiati cubulete.
Lasati sa mai fiarba 1-2 minute, apoi adaugati 3 felii de muschi de porc afumat, taiat cubulete (nu puneti mult muschi, doar cat sa dea aroma).
Amestecati si lasati sa fiarba inca 2 minute. Daca vreti sa fie picanta adaugati si putin ardei iute tocat.
Aromatizati supa cu frunze de cimbru si o foaie de dafin (optional). Presarati piper negru, dupa gust. Cine doreste mai picanta, poate sa adauge si 1-2 catei de usturoi macinati.
Adaugati jumatate de cutie de rosii pasate.
Amestecati bine, lasati sa fiarba inca 3 minute si e gata.
Adaugati patrunjel tocat.
Pofta buna!