vineri, 3 decembrie 2010

Taillerins aux myrtilles - paste mov frantuzesti "Seductie pura"

Francezii nu sunt sunt renumiti pentru paste, dar sunt renumiti pentru rafinament. Cand s-au hotarat francezii sa faca paste, a iesit ceva spectaculos, inedit si provocator.
Italienii detin suprematia pastelor, dar va asigur ca o portie de tagliatelle frantuzesti va face sa "tradati" , macar o data, spaghetele clasice.
Francezii nu au vrut sa copieze, asa ca au creat ceva original, au combinat savoarea afinelor cu pastele fine si delicate (pe baza de grau dur si ou) si au lansat ceva cu totul nou. Le-au numit "taillerins" , ca sa nu se confunde cu vecinele "tagliatelle" si le-au folosit pentru a crea cele mai provocatoare retete. Sunt ideale in combinatie cu friptura de piept de rata. Le puteti servi si simple, doar cu unt sau crème fraîche(smantana).

Ingrediente:
-jumatate de pachet de paste
-o lingura unt
-lichior de afine
-sos de afine rosii

Aici sunt vedetele:

Fierbeti pastele in apa cu putina sare.

Scurgeti-le , clatiti-le cu apa rece.

Amestecati-le cu unt topit, la foc mare.

Adaugati 1-2 linguri de lichior.

Amestecati si cu 1-2 linguri de sos de afine.

Presarati putina sare si sunt gata.

Culoarea lor mov intens le face foarte atractive, iar gustul este foarte interesant.

Se servesc simple sau cu piept de rata.

Pofta buna!