Andivele umplute cu creveti si fructe exotice sunt un antreu festiv, foarte atragator, dar si foarte gustos. Un platou plin de andive frumos decorate va fi cu siguranta atractia petrecerii, fiind foarte elegante si gratioase.
Combinatia cu creveti aromati si picanti si o salata din avocado cu ananas proaspat, stropita cu suc de lamaie, ii ofera acestui antreu un aspect tropical, facandu-l si mai atractiv.
Chiar daca nu planuiti nici un party, puteti sa degustati aceste andive deosebite in orice seara de weekend, cand va doriti o masa usoara, sanatoasa, rapida si care sa va rasfete din plin apetitul. Un vin alb, un cocktail sau, de ce nu, un pahar de sampanie sunt "indicate" langa aceste mici capricii.
Ingrediente:
-2-3 andive mari, albe si frumoase
-un sfert de ananas crud
-un avocado
-o lamaie
-un pachet de creveti decorticati (doar cu codita)
-condimente pt creveti: ardei iute, ghimbir, coriandru, Allspice, piper, usturoi, cimbru proaspat, suc de portocala si lamaie, sos soia,sare
Taiati ananasul cubulete. Scoateti pulpa de avocado, stropiti-o imediat cu suc de lamaie sa nu se oxideze si tocati-o cubulete si pe ea.
Crevetii pot fi pregatiti dinainte si serviti reci pe andive sau pot fi putin calduti.
Crevetii (curatati dinainte) se spala bine, se scurg si se marineaza in suc de lamaie amestecat cu suc de portocala, putin ulei de masline si o lingura de sos de soia. In acest sos adaugati cate un varf de cutit din toate condimentele de mai sus, un ardei iute tocat 2 catei de usturoi macinati si 2 linguri de cimbru proaspat tocat. Presarati sare si amestecati. Lasati crevetii sa se marineze circa 30 de minute, apoi ii frigeti (sau ii trageti l tigaie) pana devin roz-portocalii. Prepararea crevetilor dureaza foarte putin , e bine sa ii intoarceti si sa ii ungeti des cu marinata.
Andivele se desfac in petale, se spala rapid sub jet de apa rece si se sterg. Nu lasati mult andivele in apa pt ca se amaresc.
Umpleti fiecare frunza cu salata de ananas si avocado, stropiti cu lamaie si asezati cate un crevete peste ele.
Pofta buna!