Orezul basmati la aburi este delicios,dar, daca alegem o varianta bruna, mai bogata in fibre, si il combinam cu cateva bucatele de mango, vom ontine un preparat exotic deosebit. Parfumul fructat, acompaniat de un amestec de condimente orientale, vor oferi o savoare speciala acestei retete de orez.
Spalati bine orezul si puneti-l la fiert in apa fiarta (raport orez:apa este 1:2). Adaugati sare, cateva bucetele de mango proaspat si lasati sa fiarba la foc mediu.
Adaugati si o lingurita de amestec de curry sau "Ras el hanout" sau doar pudra de curcuma. Agitati bine oala, sa se amestece bine aromele.
Cand apa a scazut foarte mult, opriti focul si puneti capacul peste oala. Orezul isi va definitiva fierberea la aburi.
Peste 10 minute e gata de servire.
Se serveste cu orice preparat exotic (in cazul de fata, cu bobo de camarao, o mancare afro-braziliana pe baza de creveti, cocos si manioc).
Pofta buna!