marți, 11 ianuarie 2011

Papiota de merluciu in crusta de piper multicolor

Papiota de merluciu in crusta de piper se prepara foarte rapid, iar rezultatul este senzational de bun. Alegeti bucati de merluciu fara oase si pielita si astfel veti scurta si mai mult timpul de preparare.

Ingrediente:
-o bucata de merluciu fara oase si pielita (circa 400 gr)
-un dovlecel zucchini
-un morcov
-sare
-o lingura cu varf de piper multicolor boabe
-o lamie
-putin usturoi
-fulgi de chilli
-verdeata proaspata (optional)
-ulei de masline

Ungeti cu ulei un dreptunghi mare de hartie de copt. Asezati alternativ fasii subtiri de legume (morcov si zucchini) si presarati sare. Peste legume puneti bucata de peste. Stropiti-o cu suc proaspat de lamaie. Presarati sare, oregano uscat si piperul macinat (puteti sa puneti si cativa fulgi de chilli).

Impachetati frumos si puneti papiota intr-o tava.

Fiindca era destul de gros pestele, l-am lasat la cuptor 15 minute.

Se serveste fierbinte. Puteti sa il stropiti cu o vinegreta din suc de lamaie, ulei de masline, usturoi si ierburi aromatice proaspete.
Pofta buna!