joi, 13 ianuarie 2011

Salata thailandeza de castraveti

Bucataria thailandeza este una dintre cele mai colorate si sanatoase bucatarii asiatice. Mereu surprinzatoare, arta culinara asiatica ne rasfata cu diferite combinatii de condimente si legume proaspete, fiecare reteta avand o savoare specifica.
Salata thailandeza de castraveti este, asa cum va asteptati, foarte picanta, deoarece ardeii iuti sunt nelipsiti. Totusi legumele crude si sosul pe baza de otet si zahar ii ofera un gust foarte racoritor. Aceasta salata se serveste alaturi de "satay" (frigarui aromate) si orez basmati.

Ingrediente:
-o jumatate de cana de otet
-4 lingurite de zahar
-o lingurita rasa de sare
-un castravete
-cate o jumatate de ardei gras de diferite culori
-un ardei iute thailandez (sau mai multi, dar atentie ca sunt foarte iuti)
-o ceapa rosie
-o ceapa frantuzeasca (daca nu aveti merge si ceapa verde)

Puneti otetul la fiert, adaugati zaharul si sarea. Amestecati pana se dizolva si lasati sa se raceasca.

Taiati ceapa, castravetele si ardeiul.

Amestecati toate legumele si adaugati sosul de otet.

Adaugati si ardeiul iute taiat felii, amestecati si serviti.

Se serveste imediat, in boluri individuale cu mult sos de otet.

O salata incendiara, de neuitat! Sigur va va ajuta sa digerati mai bine orice fel de friptura.
Pofta buna!