sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Salsa picanta de kiwi

Salsa picanta de kiwi este una dintre cele mai indraznete combinatii ale fructului kiwi, specifica bucatariei exotice. Gustul este iute-racoritor in acelasi timp si este un mod perfect de a va suprinde invitatii atunci cand planuiti o petrecere la gratar.
Salsa exotica de kiwi va da culoare oricarei fripturi, iar gustul ei picant si incitant va crea senzatie. Kiwi este un fruct delicios cand este bine copt (dar nu foarte moale), este dulce-acrisor, racoritor, cu niste seminte care dau o nota placuta, usor "crunchy" sosului. Ardeiul iute thailandez sau cel "boneta de bucatar" (ii recomand pe acestia sau orice ardei foarte iute, dar ,mare grija daca folositi ardeiul "scotch bonnet" pt e "periculos" in stare cruda) completeaza combinatia, micile felii fiind atat de incendiare, incat fripturile vor fi mai "on fire" in farfurie decat pe gratar.

Ingrediente:
-un kiwi copt rece ( sa fie moale-elastic la presiunea cu degetul si greu)
-ardei iute feliat (cat credeti ca rezistati)
-doua linguri mari de sos soia (e mai bun cel light)
-o lingura de ulei de masline
-sucul de la o lamaie

Curatati kiwi de coaja, tocati-l cubulete. Tocati un ardei iute foarte marunt (daca e foarte iute, e bine sa nu puneti si semintele pentru ca va fi deja prea mult, plus ca nu sunt prea placute la gust). Amestecati totul cu sos de soia, ulei de masline si zeama de lamaie. Sare nu e nevoie sa puneti pentru ca e deja sarat sosul de soia.

Se serveste imediat.
Pofta buna!