Una dintre cele mai apetisante bucatarii, cea italiana, ne incanta cu retete deosebite, usoare, aromate si foarte sanatoase. Urmatoarea reteta de spanac este absolut delicioasa, aromele mediteraneene se completeaza perfect si va vor oferi un meniu vegetarian inedit. Prezenta mugurilor de pin crocanti(pinoli) si a rosiilor cherry zemoase si dulci aduce un plus de fantezie si autenticitate retetei de spanac.
Ceea ce este minunat la retetele italiene este ca respecta valoarea ingredientelor, astfel ca acestea nu sunt preparate timp indelungat, doar atat cat sa se combine aromele si sa se definitiveze gustul final.
Ingrediente:
-o jumatate de kg de spanac proaspat
-10 rosii cheryy
-un pumn de muguri de pin
-3-4 linguri de suc de rosii gros (passata di pomodoro)
-ulei de masline de calitate
-cativa catei de usturoi
-sare, piper
Incingeti 2 linguri de ulei si caliti usor usturoiul feliat.
Adaugati mugurii de pin, amestecati de cateva ori(mugurii de pin nu se lasa sa se arda) si apoi se adauga rosiile taiate in 2.
Amestecati (sau saltati tigaia) timp de 1-2 minute, apoi adaugati sucul de rosii.
Spanacul se spala bine si se scurge, apoi se taie bucati ,daca are frunze mari. Daca e tanar, puteti sa-l lasati asa cum este. Adaugati spanacul si lasati-l sa se caleasca cu legumele. Presarati sare si piper, dupa gust.
In cateva minute este gata. Opriti focul cand sosul a scazut la jumatate (spanacul trebuie sa nu fiarba prea mult, sa ramana verde aprins).
Se serveste caldut.
Cand serviti, puteti sa stropiti mancarea cu un fir de ulei de masline extravirgin, pentru un plus de gust
Se serveste cu paine proaspata, de preferinta o ciabatta integrala cu masline.
Pofta buna!